Persoonsgerichte zorg in een vertrouwde omgeving

ZORGRESIDENCE REGINA IS UW HUIS.MEDEWERKERS ZIJN TE GAST

Zorgresidence Regina is úw huis. De medewerkers van Regina zijn bij u te gast. Zo werken wij. We willen dat u zich thuis voelt in Regina en dat u uw leven zoveel mogelijk kunt voortzetten op een manier die bij u past. Met u en uw naasten bekijken we hoe dat zo goed mogelijk kan en welke zorg en ondersteuning van ons u daarbij nodig heeft. U houdt zoveel mogelijk zelf de regie over uw leven: wat u zelf kunt bepalen, bepaalt u ook zelf.

We vinden het belangrijk dat we u goed leren kennen. Als u in Regina komt wonen, bespreken we met u en uw naasten uw leefgewoonten, wensen en voorkeuren en uw levensloop. Daarbij bepaalt u natuurlijk zelf wat u wel en niet wilt delen. Samen stellen we een zorgleefplan op waarin we de afspraken vastleggen over de zorg die u van ons krijgt. Uw zorgleefplan wordt aangepast als uw situatie daarom vraagt. Zo blijven we u zo passend mogelijke persoonlijke zorg en begeleiding bieden: op maat, afgestemd op uw voorkeuren en wensen.


IEDERE DAG ZO FIJN MOGELIJK

In Regina krijgt u de persoonlijke en verpleegkundige verzorging die u nodig heeft, dat spreekt voor zich. Maar het is zeker zo belangrijk dat u uw dagen doorbrengt op een manier die u prettig vindt, die bij u past. Wij willen dat uw leven in Regina zo fijn mogelijk is: úw welzijn, daar gaat het om. Samen met u en uw naasten bekijken we hoe fijne, betekenisvolle dagen er voor u uitzien. Want uiteraard is dat voor iedereen anders. 

 

Het zorgteam van Regina bestaat uit vaste medewerkers die u kennen en weten wat u belangrijk en prettig vindt. Door de ruime medewerkersbezetting hebben medewerkers echt tijd en aandacht voor u: Samen de krant doornemen, een wandelingetje door de tuin, een fietstochtje op de duofiets, foto’s bekijken en herinneringen ophalen. Of gewoon even een praatje, samen lachen of een arm om u heen als u daar behoefte aan heeft.

 

Zorgen voor een fijne sfeer en van dagelijkse dingen iets bijzonders maken, vinden we heel belangrijk. Dat doen we bijvoorbeeld door veel aandacht te besteden aan de maaltijden: Regina heeft een eigen kok die voor lekkere maaltijden en tussendoortjes zorgt. En onze grote tuin biedt bewoners en hun bezoek alle mogelijkheden om buiten te zijn en te genieten van wat er groeit en bloeit.

 

WE DOEN HET SAMEN MET DE MENSEN OM U HEEN 

De mensen om u heen, uw familie en vrienden, horen bij u. Zij geven betekenis aan uw leven. Ook voor hen moet uw nieuwe thuis in Regina zoveel mogelijk als thuis voelen. Zij zijn altijd welkom om bij u op bezoek te komen, om mee te eten, bij u te logeren of om u op te halen voor een uitstapje. 

 

Goed samenwerken met uw naasten vinden wij erg belangrijk. Zij kennen u al heel lang, weten wat u in uw leven heeft gedaan en wat belangrijk voor u is. Met elkaar zorgen we er zo voor dat u de zorg krijgt die zo goed mogelijk bij u past.

 

Onze aandacht gaat niet alleen naar u uit, maar is er ook voor de mensen om u heen. Dementie is een complexe en levensveranderende ziekte, en mensen in uw omgeving kunnen daardoor behoefte hebben aan een luisterend oor, advies en ondersteuning.